tisdag 8 maj 2012

Söderåsen rasbranterEn av de mest fascinerande sevärdheterna på Söderåsen är de öppna rasbranter som finns på många ställen i Skäralidsravinen. Rasbranterna har bildats genom att sprickor har bildats i berget, vatten frusit till is och sprängt loss stenblock från bergssidorna. Stenarna ligger löst, så det är inte så lämpligt att klättra kring här.
Bilden är tagen i Söderåsens Nationalpark 3 maj 2012
Nikon D3S, 24-70/2,8

4 kommentarer:

 1. Imponerande branter med dessa lösa stenar har varit därnere också o det är verkligen fina omgivningar . Härliga bokskogsbilder i förra inlägget , man blir inspirerad att åka ner o plåta på !

  SvaraRadera
 2. Söderåsen har väldigt mycket att se. Har varit där ett flertal gånger i o m a vårt "sommarhus" bara ligger en bit där ifrån. Men många av vyerna känns som de blir bäst på hornhinnan...inte på minneskortet...då tänker jag först och främst på utsikten på kopparhatten, tycker inte att jag har lyckats att fånga den på ett bra sett...får se om jag lyckas bättre detta år.
  Men jag tycker att du har fångat branterna på ett förnämligt sätt...riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Aha :o) Nu lärde jag mig något nytt och värdefullt, tack snälla du för det! jag har alltid trott att någon lagt det dit, då de ligger lite för snyggt nästan :o)
  Men, där ser man! :o)

  Söderåsen är ju så vackert, oc du har finfina bilder därifrån, så kul att besöka din blogg och alltid få se nya spännande saker.

  Tack för att du delar det med oss andra, guld värt!

  Mvh Tammy

  SvaraRadera