onsdag 19 december 2012

Fågelfotograf?


Att fotografera fåglar är en svår konst. Jag har alltid beundrat de som lyckas med perfekta bilder på fåglar. Ibland kan man dock även som amatör på området lyckas fånga något. Själv tycker jag att denna bild på grönfinkarna som jag tog för ett par veckor sedan är rätt lyckad.
Bilden är tagen i min trädgård 1 december 2012
Nikon D3S, 200-400/4+TC14
 

7 kommentarer:

 1. Den är ju väldigt lyckad .Håller med om att det är en utmaning att fotografera fåglar ,det bästa är ju om dom är upptagna med att äta.Men visst är det kul att pröva lyckan ,Nette

  SvaraRadera
 2. Ja du, det där med fåglar kräver sin man/kvinna...och ett otroligt tålamod!
  Men ibland går det och jag instämmer...grönfinkarna är riktigt fina, fångade i exakt rätt tiondels sekund!
  Ha det gott och GOD JUL!

  SvaraRadera
 3. Det var en riktigt lyckad bild! Du har också många fina bilder i övrigt här. Hoppas det är ok att jag länkar hit på min blogg.
  /Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du jättegärna göra/Hans-Ove

   Radera
 4. Supersnyggt med vingarna utfällda för landning och näbben förberedd för att hämta föda. Som vanligt beundrar jag givetvis den klarhet och de fina färgerna som du alltid har i dina bilder. En mycket lyckad bild. Som du säkert märkt så har jag blivit lite återhållsam med färgerna. Handhåller du när du anv 200-400 med 1,4 konverter och blir det mycket tungt ihop med kameran?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har använt ett stabilt Gitzo stativ med en Really Right Stuff kulled. Det går att handhålla men blir lite tungt i längden/Hans-ove

   Radera