tisdag 12 februari 2013

Naturen i svartvitt


Hemkommen från en härlig vecka i solen möttes vi av en grå vinter. Vintern var så grå så jag tyckte den gjorde sig bättre i svartvitt. Jag vet att jag skrivit att jag inte konverterar till svartvitt så ofta, men här tyckte jag det passade. Lite uppiggande var det eftersom jag för första gången provade mitt nya kamerahus, en Nikon D800E. Jag vet att jag kanske inte tar bättre bilder med en bättre kamera, men då kan jag i alla fall inte skylla på tekniken om det inte blir bra. Anledningen till valet av kamera är att jag sen min helprofessionella tid är van att arbeta med Hasselblad. D800 E är den småbildskamera som är mest jämförbar med denna genom avsaknaden av lågpassfilter. Detta skall ge detaljrikare bilder med ett större tonomfång. Då måste kanske naturen också prestera lite bättre tonomfång än den gjorde vid detta tillfälle.
Bilden är tagen i Bokskogen 10 februari 2013
Nikon D800E, 16-35/4

3 kommentarer:

 1. Tekniken har onekligen accelererat på senare tid nu när naturen som du skriver får börja anpassa sig till våra kameraverktyg för att bäst komma till sin rätt. Gråskalans alla nyanser kan i alla fall ingen klaga på i denna bild. Här finns väl allt med, i alla fall av vad som kan bedömas från bildskärm (!). / Deerhunter

  SvaraRadera
 2. Garttis till ny kamera men visst är det som du skriver det gäller att se och hitta motiven ! En dyr o avancerad kamera kan ju hjälpa till när det gäller upplösning , brus m.m. om man ska göra större förstoringar i samband med utställningar eller dylikt. Optiken är ju också nog så viktig har man förstått när det gäller t.ex. skärpan. Svartvitt får du lov till att göra mer av , blev ju bra !

  SvaraRadera
 3. Teknik, grafik, tonomfång...eller rätt och slätt känsla:)
  Tekniken hjälper om man har känslan...men om inte känslan finns så hjälper inte all teknik i världen...moment 22:)

  SvaraRadera