onsdag 28 augusti 2013

Måryd


Måryd tillhör ett av mina absoluta favoritställen i mitt närområde. Här finns kanske inte så mycket storslaget eller högvilt, men om man tittar efter finns det så mycket annat vackert.
Bilderna är tagna i Måryd 20 augusti 2013
1:a: Nikon D800E, 16-35/4
Övriga: Nikon D3s, 28-300/3,5-5,6

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det gäller att njuta så länge som möjligt.

   Radera
 2. Ett av mina favoritställen också!
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått det. Kanske vi springer på varandra där någon gång.

   Radera
 3. Åh, så vackra bilder, den med rinnande vatten blir min favorit. Fantastiskt vackert ljus och så vackert flyt i fallet och mycket snyggt komponerat. Undrar om du använder gråfilter, har precis börjat fundera på att skaffa ett.
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig Monica
   Nej jag har inte använt gråfilter till denna bild. den är exponerad på 1/8 sek på frihand faktiskt. Det är inte att rekommendera men berodde på att jag lämnat stativet hemma. Jag använder absolut filter ibland. Det är beroende på hur snabbt vattnet rör sig, vilken "mjukhet" man vill ha och givetvis ljusförhållandet. Skaffa du lite filter och experimentera. Det är kul. Köp en filterhållare och kvadratiska filter, då kan du också prova med graderade filter för att mörka ner en ljus himmel. Kvadratiska filter är lättare att ta av och på.

   Radera
 4. Ja du, gräv där du står eller gå inte över ån efter vatten passar rätt bra på ditt inlägg...eller hur?
  Vår närmiljö bjuder på så mycket om man bara ser sig omkring som du gör och har gjort...och förhoppningsvis fortsätter att göra.
  Att resa förlänger livet och ger en annan syn på tillvaron, ja, det vet du ju så väl...men bakom varje liten buske hemmavid döljer sig outforskade skatter.
  Hälsning från...Vancouver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt kloka ord från dig Getie. Att resa vidgar ens vyer och gör att man lättare uppskattar det som finns i närområdet.

   Radera