onsdag 13 november 2013

Måkläppen


Idag har vi varit på Måkläppen för första gången. Detta är ju ett naturreservat som bara man får besöka mellan 1/11 och 31/1. Vädret var kanske lite i bästa laget, sol och inte ett moln på himmelen, men känslan av att befinna sig nästan ute i havet är något speciellt.  Kikaren blev kvarglömd hemma, så om det fanns några sälar längre ut vet jag inte. En hel del fåglar snurrade runt på himlavalvet, men jag är tyvärr ingen fågelspecialist. Gäss och knölsvanar kunde vi identifiera, men i övrigt var det bara ”fåglar” för oss.
Bilderna är tagna i Falsterbo/Måkläppen 13 november 2013
Nikon D800E och D3s, 16-35/4 och 28-300/3,5-5,6

4 kommentarer:

 1. Inga sälar alls? Inga fåglar på kortdistans heller? Håller med dig om havets tjusning. Speciellt när man har nära till fastlandet :) Hur kommer man ut? Göå man längs stranden eller promenerar folk på golfbanan och ut från det hållet? Fick en bok i somras och reportaget invaggade en i lite förhoppningar som kanske inte så lätt möts i verkligheten, då. Skeppsvraket fascinerar på din bild. Närde en gång marinarkeologiska förhoppningar så kanske inte så konstigt
  / Deerhunter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Klas
   Du parkerar vid Flommens Golfklubb och går längs stranden till Måkläppen. Väl värt ett besök. /Hans-Ove

   Radera
 2. Det vill jag också. Min lista mer besöksmål svämmar över. Vilka underbara vyer du fångat Hans-Ove. Inspirerande som vanligt.
  Hälsn
  M

  SvaraRadera