torsdag 4 april 2013

Inkräktare i vår trädgård


Sen vi började mata fåglar någon gång i november har vi inte bara haft besök av olika arter av småfåglar. Även större fåglar har gillat vår fågelmat. I början tyckte vi det var roligt att få besök av en fasan som glatt pickade i sig det som småfåglarna spillde från fågelbordet. Så småningom blev vi dock lite oroliga för våra perenner när inte bara en utan upp till fyra fasaner med en stolt hanne i spetsen kalasade på våra fröer. Hannen var dock inte så intresserad av att bli fotograferad. Nu vet vi inte hur vi skall få slut på besöken.
Bilderna är tagna i vår trädgård 4 april 2013
Nikon D3S, 28-300/3,5-5,6


6 kommentarer:

 1. Alltid kul med fågelbesök ,här är det ännu så länge bara kråkor och skator blandat med talgoxe och blåmes ,Nette

  SvaraRadera
 2. Så roligt att även du har en egen liten djupark, den måste du ta vara på, speciellt fasanerna. Hannen har ett eget litet harem tydligen, så snart kryllar det nog av små kycklingar...som älskar perenner::))

  Ps. Skönt att du är nöjd...det är jag med.

  SvaraRadera
 3. Dom kan bara tas bort med hagel, men varför det med så fina fåglar? Njut av dom o mata in dom så får du flotta bilder. Dom kommer inte att röra dina perenner men kanske lite ytliga frön om du tex sår gräsmatta.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Ja, har de väl lärt sig var det finns mat så kan de bli svåra att mota bort. Visserligen kommer det att finnas mer och mer naturlig föda ju varmare vi får det ute. Jag tror precis som Kristina att de kommer säkert inte ställa till med så mycket hyss. Jag skickar gärna ner busspengar till dem så kan de åka till Uddevalla ;)
  Ha en fin helg!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Men visst kan det vara lite trevligt med lite djurliv på tomten...eller.?
  Vi har ju märkt att det har börjat att dyka upp en massa kaniner på gräsmattan...och det vill vi inte ha...de kalasar ju på nästan allt.
  Lösningen är enkel...ut med hunden och så småningom lär de väl sig...eller inte.

  Trevlig helg...

  SvaraRadera
 6. Perenner och andra blommor kommer och går, möten med vilt kommer istället krypa in i hjärnans alla små celler som radierar välbefinnande var gång de sprakar till liv. Byt inte ner dig! jag byter ut alla mina växter mot olika djurbesök. Gräsmattan oxå. Gäller inte vildsvin! / Deerhunter

  SvaraRadera