söndag 21 april 2013

Nu blommar det


Visserligen är våren sen i år, men när det väl sätter igång verkar det som om allt kommer på en gång. I fjol var vi också i Rövarekulans naturreservat vid ett par tillfällen och kan därför konstatera att t.ex. Ramslöken och Vitskråpen i år kommit ungefär så långt som de i fjol hade gjort i slutet av mars. Vitsippor och blåsippor har precis börjat blomma, men än i små mängder.
Bilderna är tagna i Rövarekulan 21 april 2013
Nikon D800E, 105/2,87 kommentarer:

 1. fina bilder på sipporna ,Nette

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte se nog av sippebilder! Hærliga såna du tagit. Længtar hem till dom....

  SvaraRadera
 3. Ja vitsipporna ska bli roligt att få dokumentera med macrot. Ska ut en lite sväng på min ledighet i veckan och se om jag kan få tag på några. Ska även försöka att hinna ut på huggormsjakt vid Ekvallen i Häckebergaområdet innan de blir för snabba och ringlar ifrån en. Förra året var jag för sent på det...
  http://mattsryden.se/webben/huggorm/examples/huggorm.html

  Vh

  SvaraRadera
 4. Hej Hans-Ove!
  Verkligen härliga och vackra bilder som du har tagit. Tänk som vi har längtat efter denna årstid.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Sköna blomsterbilder , tyvärr har jag bara sett en enda liten ynklig vitsippa ännu så länge o ingen blåsippa mer än de gröna bladen.

  SvaraRadera
 6. Härligt!
  Hittade mina första vitsippor idag, ganska få men det ska nog snart komma fler. Tänkte åka ut till Linnebjer naturreservat i dagarna för där brukar marken vara täckt av dem - det brukar se ut som att det ligger snö mellan träden när man ser det på håll.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 7. Underbart med våren ! Jättefina bilder på de vackra blommorna. Här har jag faktiskt inte sett någon vitsippa än men hoppas att de kommer snart.

  SvaraRadera