tisdag 24 april 2012

Haväng – himmel och hav

Det finns en del platser i Skåne som är välkända långt bortom länsgränserna. Österlen och Haväng utanför Kivik tillhör säkert dessa. Här möts himmel och hav och man upplever ett speciellt ljus som lockar många konstnärer till Österlen. Vi fick idag uppleva en härlig vårdag, visserligen bara 10 °C, men ett underbart väder. Massor av vårblommor: vitsippor, gulsippor, kabbleka och en sippa som jag aldrig sett tidigare, nämligen fältsippa. Bilder på blommorna och en del annat kommer i ett senare inlägg.
Bilderna är tagna i Haväng 24 april 2012
Nikon D3S, 28-300/3,5-5,6, 105/2,8

6 kommentarer:

 1. härliga bilder, det är dax att åka till Skåne för att fånga och sedan njuta av dem bilder.
  vh

  SvaraRadera
 2. Vackert även i Stockholms skärgård i dag. Så mycket vårblommor finns inte här än, men dom är på G.

  Vackra bilder från din Skånestrand. Fint att blicka ut över havet som möter himlen i horisonten. Gillar ödsligheten i första bilden. Man kan ju undra över hur många höststormar som ruskat om i den tallens krona.
  Ha det gott
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Åh så fint landskap! KAn kanske bli ett av årets semestermål? Fina bilder

  SvaraRadera
 4. Javisst är det vackert vid Haväng och Kivik, det är vackert i Skåne, och visst är det väl så att skönheten finns överallt, skönheten sitter i betraktarens öga!?
  Och om betraktaren lyckas förmedla sin upplevelse...då blir det perfekt...som här!
  Snyggt Hans-Ove!

  SvaraRadera
 5. Ja det var inte länge sedan man var vid Haväng...dock hade vi inte direkt vädret på vår sida den dagen. Men det är väldigt vackert och väldigt skönt att bara komma dit och vara. Bara att passera Verkaåns mynning visar att man har något vackert framför sig.
  Trevliga bilder...

  Vh

  SvaraRadera